Щоб ножі слугували довго! Правильний догляд за ножами

Кухонні ножі TRAMONTINA користуються великою популярністю серед споживачів у всьому світі. Вони - якісні, ергономічні та стильні. Але для того, щоб ножі прослужили вам якомога довше, варто знати кілька основних простих правил по догляду за ними.

1. Використовувати за призначенням
Слід пам'ятати, що кожен ніж має своє призначення (для м'яса, овочів і фруктів, заморожених продуктів і т.і.) і повинен бути використаний тільки відповідно до нього. Зрозуміло, що в житті ми не завжди керуємося такими правилами, але дуже часто це може допомогти зберегти ніж і продовжити термін його використання.



2. Мити після кожного використання
Завжди звертайте увагу на те, які ножі TRAMONTINA можна мити в посудомийній машині, а які - тільки вручну. Інструкція та маркування на упаковці допоможе розібратися в цьому. Найкраще мити руками в теплій воді за допомогою м'яких миючих засобів, потім прополоскати і витерти насухо. Бажано клинок ножа мити відразу по завершенню роботи - харчові кислоти негативно впливають на сталь.



3. Використовувати "правильні" дошки

Рекомендується використовувати дерев'яні або пластикові обробні дошки, особливо якщо ви працюєте на металевій або кам'яній поверхні.



4. Не піддавати ніж різкій зміні температур
Щоб запобігти псуванню метала, не тримайте ніж над вогнем, не використовуйте його для відкривання каструльний кришок і не занурюйте в гарячу воду.

5. Своєчасно точити і правити ніж
Ніж TRAMONTINA прослужить набагато довше, якщо його правити одразу після кожного використання точильним каменем або спеціальним мусатом. Для цього достатньо провести 5 разів кожною стороною леза по мусату (рух спрямовується від ручки ножа до кінця леза, кут нахилу ножа при цьому - близько 20 °).



6. Приділити увагу дерев'яним рукояткам
Дерев'яні рукоятки потребують додаткової уваги. Не залишайте їх вологими, а щоб вони не псувалися, регулярно змащуйте їх харчовим маслом.

7. Не зберігати ножі в ящику

Це підвищує небезпеку зіткнення металевих частин столового приладдя та пошкоджує лезо. Правильним буде використання для цих цілей дерев'яних блоків або магнітних підставок.



Дотримання цих простих правил догляду та зберігання дозволить істотно подовжити життя ножа, зберігаючи ефективність використання на багато років.