Зефірний торт з чорницею

Зефірний торт з чорницею
Для бісквіту яйця збити з цукром до отримання пухкої кремової маси. Поступово просіяти борошно і на малих обертах замісити однорідне тісто. Застелити дно форми пергаментним папером, так легше буде потім виймати бісквіт з форми. Борти форми змастити маслом. Вилити тісто у форму і випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 град. C духовці. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Бажано не відкривати духовку без нагальної потреби, щоб запобігти осіданню бісквіту. Готовий бісквіт охолодити, не виймаючи з форми.

Спосіб приготування:

  1. Для бісквіту яйця збити з цукром до отримання пухкої кремової маси. Поступово просіяти борошно і на малих обертах замісити однорідне тісто. Застелити дно форми пергаментним папером, так легше буде потім виймати бісквіт з форми. Борти форми змастити маслом. Вилити тісто у форму і випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 ° C духовці. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Бажано не відкривати духовку без нагальної потреби, щоб запобігти осіданню бісквіту. Готовий бісквіт охолодити, не виймаючи з форми.
  2. Остиглий бісквіт вийняти з форми і розрізати навпоперек, щоби утворилися два коржі.
  3. Третину ягід збити в блендері з 2 столовими ложками цукру. Нижній корж щедро змастити ягідним пюре і залишити на деякий час, щоб корж міг просякнути, поки готується крем.
  4. Зефір для крему необхідно нарізати дрібними шматочками.
  5. Збити рікоту з цукровою пудрою, цедрою, лимонним соком і ванільним цукром або есенцією. Додати згущувач.
  6. До отриманої маси додати і рівномірно перемішати шматочки зефіру. Крем вийде більш пухким, якщо спочатку збити вершки зі згущувачем, потім додати рікоту, а далі все робити так само.
  7. Компонуємо торт. На нижній, змащений ягідним пюре корж викласти приблизно третину крему.
  8. Покласти другий корж на цей шар крему та міцно притиснути.
  9. Обмастити торт кремом.
  10. Прикрасити рештою ягід і залишити на 1 годину в холодильнику, щоб настоявся.
Вам знадобиться :
5 яєць
7 столових ложок цукру (5 + 2 для пюре)
5 столових ложок борошна
Дрібка тертого мускатного горіха
Для крему:
500 г сиру Рікота або 250 г сиру Рікота і 250 мл вершків
4 шт. ванільного зефіру
2 столові ложки цукрової пудри
Сік і цедра 1/2 лимона
1 столова ложка ванільного цукру або трохи ванільної есенції
1 пакетик згущувачу
Для прикраси та пюре:
0.5 л ягід (з них 1/3 - для пюре)
Форма для торта: 8-12 порцій