Солодкий рулет по-домашньому
Застелити деко папером і змастити шматочком масла. Розігріти духовку до 180 ° C. Яєчні жовтки обережно відокремити від білків.
Спосіб приготування:
Бісквіт
- Застелити деко папером і змастити шматочком масла. Розігріти духовку до 180 ° C. Яєчні жовтки обережно відокремити від білків.
- Збити жовтки з цукром і лимонною цедрою до утворення густої пінистої маси.
- Поступово додати в масу просіяне борошно. До яєчних білків додати дрібку солі та збити до утворення густої піни.
- Вилити білкову піну в суміш з жовтків, цукру і борошна, все це акуратно та повільно перемішати в однорідну масу.
- Вилити тісто на деко і розрівняти рівномірно ложкою або лопаткою. Помістити в розігріту духовку приблизно на 10 хвилин.
- Готовность бісквіту перевірити дерев'яною паличкою. Якщо тісто не пристає до палички, - бісквіт готовий.
- Розігріти варення, адже наповнювати рулет треба саме теплим варенням. Готовий, іще теплий бісквіт, змастити варенням, залишивши незмазаним один край.
- Згорнути бісквіт, починаючи з намазаного варенням краю, дати охолонути в папері.
Крем
- 2 яйця збити з 2 столовими ложками цукру і 2 столовими ложками борошна.
- Закіп'ятити молоко і тонкою цівкою влити та змішати з молоком яєчну масу. Поставити на плиту і дуже повільно підігрівати (можна на водяній бані), постійно помішуючи, доки маса не загусне і не заблищить - потім остудити.
- Збити масло з цукром,що лишився. Коли маса стане однорідною, а цукор розтане, додати її до остиглої молочно-яєчної маси. Крем ретельно збити дерев'яною ложкою або міксером,так, щоб він став пухким.
- Рулет вийняти з паперу, розгорнути і намазати бісквіт кремом, залишивши частину крему для обмазки. Змащувати обережно, слідкуючи, щоб крем не змішався з варенням.
- Загорнути рулет і обмазати залишками крему.
- Почистити ківі, нарізати тонкими скибочками і прикрасити рулету зверху.
Варіаціі на тему:
- Рулет можна начиняти лише варенням або тільки кремом.
- Влітку замість варення можна використати шматочки ягід.
- Якщо готуєте рулет на подарунок, транспортувати його зручніше, посипаним цукровою пудрою. В цьому випадку крему знадобиться в двічі менше.
Вам знадобиться :
Для бісквіта
6 яєць
6 столових ложок борошна
6 столових ложок цукру
Цедра 1 лимона
Дрібка солі
Трохи вершкового масла - змастити папір для начинки
400 мл варення з журавлини чи брусниці для крему
2 яйця
4 столові ложки цукру
2 столові ложки борошна
1 чайна ложка ванільного цукру
1/2 склянки молока
100 г вершкового масла
4-5 ківі для прикраси
Папір для випічки
12 порцій
Для бісквіта
6 яєць
6 столових ложок борошна
6 столових ложок цукру
Цедра 1 лимона
Дрібка солі
Трохи вершкового масла - змастити папір для начинки
400 мл варення з журавлини чи брусниці для крему
2 яйця
4 столові ложки цукру
2 столові ложки борошна
1 чайна ложка ванільного цукру
1/2 склянки молока
100 г вершкового масла
4-5 ківі для прикраси
Папір для випічки
12 порцій