Солодкий рулет по-домашньому

Солодкий рулет по-домашньому
Застелити деко папером і змастити шматочком масла. Розігріти духовку до 180 ° C. Яєчні жовтки обережно відокремити від білків.

Спосіб приготування:

Бісквіт

  1. Застелити деко папером і змастити шматочком масла. Розігріти духовку до 180 ° C. Яєчні жовтки обережно відокремити від білків.
  2. Збити жовтки з цукром і лимонною цедрою до утворення густої пінистої маси.
  3. Поступово додати в масу просіяне борошно. До яєчних білків додати дрібку солі та збити до утворення густої піни.
  4. Вилити білкову піну в суміш з жовтків, цукру і борошна, все це акуратно та повільно перемішати в однорідну масу.
  5. Вилити тісто на деко і розрівняти рівномірно ложкою або лопаткою. Помістити в розігріту духовку приблизно на 10 хвилин.
  6. Готовность бісквіту перевірити дерев'яною паличкою. Якщо тісто не пристає до палички, - бісквіт готовий.
  7. Розігріти варення, адже наповнювати рулет треба саме теплим варенням. Готовий, іще теплий бісквіт, змастити варенням, залишивши незмазаним один край.
  8. Згорнути бісквіт, починаючи з намазаного варенням краю, дати охолонути в папері.

Крем

  1. 2 яйця збити з 2 столовими ложками цукру і 2 столовими ложками борошна.
  2. Закіп'ятити молоко і тонкою цівкою влити та змішати з молоком яєчну масу. Поставити на плиту і дуже повільно підігрівати (можна на водяній бані), постійно помішуючи, доки маса не загусне і не заблищить - потім остудити.
  3. Збити масло з цукром,що лишився. Коли маса стане однорідною, а цукор розтане, додати її до остиглої молочно-яєчної маси. Крем ретельно збити дерев'яною ложкою або міксером,так, щоб він став пухким.
  4. Рулет вийняти з паперу, розгорнути і намазати бісквіт кремом, залишивши частину крему для обмазки. Змащувати обережно, слідкуючи, щоб крем не змішався з варенням.
  5. Загорнути рулет і обмазати залишками крему.
  6. Почистити ківі, нарізати тонкими скибочками і прикрасити рулету зверху.

Варіаціі на тему:

  • Рулет можна начиняти лише варенням або тільки кремом.
  • Влітку замість варення можна використати шматочки ягід.
  • Якщо готуєте рулет на подарунок, транспортувати його зручніше, посипаним цукровою пудрою. В цьому випадку крему знадобиться в двічі менше.
Вам знадобиться :
Для бісквіта
6 яєць
6 столових ложок борошна
6 столових ложок цукру
Цедра 1 лимона
Дрібка солі
Трохи вершкового масла - змастити папір для начинки
400 мл варення з журавлини чи брусниці для крему
2 яйця
4 столові ложки цукру
2 столові ложки борошна
1 чайна ложка ванільного цукру
1/2 склянки молока
100 г вершкового масла
4-5 ківі для прикраси
Папір для випічки
12 порцій