Суп-пюре з лосося з сиром Чедер

Суп-пюре з лосося з сиром Чедер

Спосіб приготування:

  1. Рибний суповий набір покласти у каструлю, залити приблизно 2,5 літрами води і поставити варитися. Коли вода закипить, шумівкою зняти піну і зменшити вогонь. Корінь селери помити, відрізати 2-3 скибочки, почистити і покласти в каструлю. Додати запашний перець, почищену цибулю і стебла кропу, варити  приблизно 30 хвилин.
  2. Коли рибний бульйон звариться, процідити його через сито. Проціджений бульйон знову поставити на плиту. Відокремити від кісток шматочки риби і додати у бульйон.
  3. Картоплю та моркву помити і почистити, нарізати досить великими шматками і покласти в бульйон. Варити, поки овочі не стануть м'якими.
  4. Бульон з вареними овочами змішати в блендері. Отриманий суп-пюре поставити на плиту і підігрівати.
  5. Натерти сир на крупній тертці.
  6. Коли суп-пюре почне закипати, влити у нього вершки і додати натертий сир. Все перемішати, довести до закипання і вимкнути вогонь. Посолити і поперчити за смаком.
  7. Філе лосося нарізати невеликими шматочками. Розігріти в сковороді вершкове масло і обсмажити шматочки риби.
  8. Суп розлити по тарілках, викласти в кожну шматочки смаженого лосося, посипати дрібно порізаною зеленню - кропом та петрушкою.
  9. Для приготування супу-пюре можна взяти й інші овочі: порей, пастернак, селеру.
Вам знадобиться :
1 суповий набір з лососини (голова, спинний хребет, плавники)
1 велика цибулина
200 мл вершків
250 г сиру Чедер
4-6 великих картоплин
2-3 морквини
250 г філе лосося
2-3 кружечки кореня селери
кріп, петрушка
8 горошин запашного перцю
сіль, мелений чорний перець
8 порцій