Борщ по-київські
Спосіб приготування:
- У великій каструлі поставити варитися м'ясо. Варити, поки м'ясо не стане м'яким, потім вийняти його з бульйону і остудити.
- Покласти в бульйон кислу капусту і продовжувати варити на маленькому вогні.
- Помити та почистити моркву, картоплю і буряк. Цибулю почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно посікти.
- Розігріти у сковороді олію або жир і обсмажити цибулю. Коли цибуля стане світло-золотистою, додати моркву. Смажити 10-15 хвилин, щоб морква набула сонячно-золотистого кольору. Смажену цибулю та моркву скласти у каструлю.
- Картоплю нарізати соломкою і скласти у каструлю.
- Сирий буряк натерти на крупній тертці. Розігріти в сковороді олію або жир і смажити буряк, під час смаження - помішувати. До злегка обсмаженого буряку додати оцту (він допомагає зберегти насичений червоний колір буряка!), томатну пасту і томити ще приблизно 30 хвилин. Щоб буряк не пригоряв, влити у сковорідку чашку бульйону. Тушкувати до тих пір, поки буряк не дасть аромат і не набуде ще більш темного червоного кольору.
- Подрібнити гриби. Додати гриби у борщ. Варити до м'якості картоплі.
- Остигле м'ясо нарізати маленькими шматочками і викласти в каструлю.
- Додати в борщ смажений буряк. Якщо борщ вийшов занадто густий, долити трохи окропу. Спробувати, якщо треба - присолити.
- Зубчики часнику пропустити через часниковий прес.
- Сало дрібно нарізати, змішати в блендері з часником. Зелень порубати.
- Борщ подавати зі сметаною та кульками з сала з часником, сформувавши їх з маси за допомогою двох чайних ложечок. Посипати зеленню.
Вам знадобиться :
700 г яловичої грудинки
2 цибулини
5 картоплин
3 морквини
3 сирих буряка
неповний стакан (250 мл) солоних грибів і стільки ж квашеної капусти
200 г томатної пасти
сіль
свинячий жир або олія для смаження
1 столова ложка столового оцту
сметана для подачі до столу
зелень - кріп, петрушка
200 г солоного сала
6-7 зубчиків часнику
8 порцій
700 г яловичої грудинки
2 цибулини
5 картоплин
3 морквини
3 сирих буряка
неповний стакан (250 мл) солоних грибів і стільки ж квашеної капусти
200 г томатної пасти
сіль
свинячий жир або олія для смаження
1 столова ложка столового оцту
сметана для подачі до столу
зелень - кріп, петрушка
200 г солоного сала
6-7 зубчиків часнику
8 порцій