Салат "Цезар" з апельсиново-йогуртовой заправкою

Спосіб приготування:

  1. Змаринуємо курку. Вичавити сік з лимону. Зубчики часнику почистити і дрібно порубати. Обірвати листочки з гілочок чебрецю. Все це змішати у соус-маринад. Курячі філе помити, нарізати довгастими шматочками і викласти в миску. Залити соусом-маринадом і залишити приблизно на пів години.
  2. Підрум'янити скибочки хліба в тостері або у духовці. Ще гарячим хліб натерти зубчиком часнику. Дати охолонути і нарізати невеликими кубиками. Приготувати заправку для салату: змішати йогурт, апельсиновий сік, гірчицю і дрібно нарізаний або пропущений через прес зубчик часнику. Додати сіль і цукор за смаком.
  3. Розігріти в сковороді олію і обсмажити шматочки курячого філе до золотисто-коричневого кольору з обох боків. Смажити приблизно 10 хвилин. Обсмажене м'ясо остудити і нарізати смужками.
  4. Салат сполоснути і обсушити, листя салату порвати руками на невеликі шматочки.
  5. В плаский посуд викладати шарами шматочки салатних листків, поливаючи їх заправкою. Зверху викласти смужки курячого філе.
  6. Все залити соусом і посипати сухарями та сиром пармезан, який необхідно нарізати гострим сирним ножем на найтонші пластинки.
  7. Ми готували для салату заправку з йогурту та свіжого апельсинового соку, але любителі аночусов можуть приготувати класичну заправку для салату "Цезар".
  8. Вегетаріанці можуть готувати такий салат без курячого філе.
Вам знадобиться :
4 курячих філе
сік 1 лимону
1 столова ложка оливкової олії
2 гілочки свіжого чебрецю
2 зубчики часнику для сухариків
4 скибочки підсмаженого зернового хліба
1 зубчик часнику
Для заправки і салату
2 упаковки салату Ромен
трохи сиру Пармезан (~ 50г)
1 стакан натурального йогурту або пісної сметани
2 чайних ложки гірчиці з медом свіжовичавлений сік ½ апельсину
1 зубчик часнику цукор, сіль
6 порцій