Класичний бефстроганов

Класичний бефстроганов
Мясо помити і обсушити паперовим рушником. Гострим ножем нарізати м'ясо поперек волокон скибочками завтовшки 1,5 см і потім - смужками по 3-4 см.

Спосіб приготування:

  1. Мясо помити і обсушити паперовим рушником. Гострим ножем нарізати м'ясо поперек волокон скибочками завтовшки 1,5 см і потім - смужками по 3-4 см.
  2. Цибулю почистити і тонко нашаткувати.
  3. Гриби нарізати скибочками.
  4. Розігріти в сковороді олію і обсмажити м'ясо. Під час смаження м'ясо поперчити і трохи присолити. Обсмажене до коричневого кольору м'ясо перекласти із сковороди у окремий посуд.
  5. Обсмажити цибулю до злегка золотистого кольору.
  6. Обсмажену цибулю також перекласти у окремий посуд і обсмажити на сковороді гриби.
  7. Готові гриби, цибулю та м'ясо перекласти в каструлю, в якій буде готуватися блюдо.
  8. Залити все окропом так, щоб вода покривала м'ясо. Накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати, поки м'ясо не стане м'яким.
  9. Змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Перемішати.
  10. Спробувати і, якщо треба, досолити або додати меленого чорного перцю.
  11. Подавати з вареною гречкою або вареною картоплею і маринованими огірочками.
Вам знадобиться :
600 г м'якоті яловичини
2 цибулини середнього розміру
1 столова ложка пшеничного борошна
рослинна олія для смаження
Сіль, мелений чорний перець
~ 100 г сметани
150 г печериць
Для гарніру: варена картопля або гречка, мариновані огірочки
4 порції