Картопляні "хлібці" із сирною начинкою

Картопляні "хлібці" із сирною начинкою
Почистити картоплю, розрізати кожну картоплину навпіл і варити до м'якості. Розім'яти товкачиком до однорідної маси без грудочок. Пропускати через м'ясорубку картоплю небажано - від цього вона втрачає свою структуру.

Спосіб приготування:

  1. Почистити картоплю, розрізати кожну картоплину навпіл і варити до м'якості. Розім'яти товкачиком до однорідної маси без грудочок. Пропускати через м'ясорубку картоплю небажано - від цього вона втрачає свою структуру.
  2. Отриману масу остудити, додати 1 столову ложку борошна і одне яйце. Все перемішати. Почати розігрівати духовку до 200 C. Поки духовка розігрівається, готуємо сирну начинку. Перемолоти сир в однорідну масу - або продавити через сито. Вмішати в сирну масу кмин, сіль, яйце і борошно.
  3. Картопляну масу розділити на шість рівних частин і сформувати хлібці на змащеному жиром деку. Форму можна придати таку, яка більше подобається, наприклад, прямокутних «коржиків». Якщо маса прилипає до рук, їх треба змочувати водою.
  4. Посередині кожного хлібця зробити поглиблення і викласти туди сирну масу. Краї обмазати розбовтаним яйцем.
  5. Поставити деко в розігріту духовку і пекти 15-20 хвилин при температурі 200 C. Хлібці будуть готовими, коли верхній шар покриється рум'яною плівкою.
  6. Ви порадуєте своїх домашніх гарячими картопляними хлібцями, якщо подасте їх зі сметаною. Якщо не з'їсте все, можете спокійно залишити їх назавтра.

Варіаціі на тему:

  • Спробуйте якось замість сирної маси взяти обсмажене з цибулею копчене м'ясо.
  • Сирну начинку можна зробити і солодкою, якщо замість солі і кмину додати в масу родзинки, шматочки яблука, корицю і ванільний цукор.
  • Ця страва ідеально підходить вегетаріанцям. І діти їдять її із задоволенням.
Вам знадобиться :
6 великих картоплин
1 столова ложка борошна
1 яйце
Для начинки:
200 г сиру
1-2 чайних ложки кмину
сіль на кінчику ножа
1 столова ложка борошна
1 яйце
1 столова ложка вершкового масла
яйце для обмазки
сметана для подачі до столу
6 порцій