Млинцеві трубочки з начинкою зі шпинату з сиром і сиром маскарпоне

Млинцеві трубочки з начинкою зі шпинату з сиром і сиром маскарпоне
Готуємо тісто для млинців. Просіяти в миску борошно, додати яйця, дрібку солі, цукру і м'яке масло. Все змішати в однорідну масу. Коли розмішені всі грудочки, поступово, тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливати молоко до отримання рідкого, текучого тіста.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто для млинців. Просіяти в миску борошно, додати яйця, дрібку солі, цукру і м'яке масло. Все змішати в однорідну масу. Коли розмішені всі грудочки, поступово, тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливати молоко до отримання рідкого, текучого тіста.
  2. Печемо тонкі млинці. У сковороді розігріти трохи рослинної олії, налити ополоником на один бік сковороди тісто і, повертаючи сковороду, розлити його по всьому дну. Коли з одного боку млинець підрум'яниться, перевернути його на інший . Оскільки потім млинці потрібно буде обсмажувати ще раз після наповнення, не слід смажити їх до того ступеню готовності, коли вони стають коричневими.
  3. Приготувати шпинат для начинки. Шпинат помити, обсушити, порвати або подрібнити ножем. Зубчики часнику очистити і продавити через прес. Розігріти в сковороді олію і половину вершкового масла. Трохи обсмажити часник, потім додати шпинат, дрібку солі і тертий мускатний горіх. Постійно помішуючи, смажити шпинат з приправами 2-3 хвилини, потім остудити.
  4. У окремому посуді змішати разом сир, сир маскарпоне, панірувальні сухарі і натертий твердий сир. До сирно-сирної суміші додати смажений шпинат. Все змішати в однорідну масу.
  5. Викласти на млинці сирно-шпинатну начинку і згорнути у трубочки.
  6. Перед подачею до столу млинцеві трубочки зі шпинатом злегка підрум'янити на сковороді з вершковим маслом. Сир в начинці трохи розплавиться і смак вийде несказанно ніжним.

Варіаціі на тему:

  • Якщо бажаєте, можна взяти часнику для начинки більше, ніж це вказано в рецепті. Млинцеві трубочки добрі зі сметаною, сиром, свіжим листовим салатом.
  • Якщо млинцеві трубочки порізати шматками по 3-4 см, укласти у форму, посипати сиром і підігріти в духовці - вийде чудова закуска і для святкового столу.
Вам знадобиться :
Для тіста на млинці
125 г борошна
3 яйця
20 г вершкового масла
250 мл молока
сіль на кінчику ножа
цукор на кінчику ножа
Для начинки
500 г свіжого або 300 г замороженого шпинату
1 столова ложка рослинної олії
50 г вершкового масла
2 зубчики часнику
щіпка тертого мускатного горіху
250 г знежиреного сиру
125 г сиру маскарпоне
2 столових ложки панірувальних сухарів
60 г твердого сиру, наприклад пармезану
сіль, мелений чорний перець
6 порцій