Млинцеві трубочки з начинкою зі шпинату з сиром і сиром маскарпоне
Готуємо тісто для млинців. Просіяти в миску борошно, додати яйця, дрібку солі, цукру і м'яке масло. Все змішати в однорідну масу. Коли розмішені всі грудочки, поступово, тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливати молоко до отримання рідкого, текучого тіста.
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто для млинців. Просіяти в миску борошно, додати яйця, дрібку солі, цукру і м'яке масло. Все змішати в однорідну масу. Коли розмішені всі грудочки, поступово, тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливати молоко до отримання рідкого, текучого тіста.
- Печемо тонкі млинці. У сковороді розігріти трохи рослинної олії, налити ополоником на один бік сковороди тісто і, повертаючи сковороду, розлити його по всьому дну. Коли з одного боку млинець підрум'яниться, перевернути його на інший . Оскільки потім млинці потрібно буде обсмажувати ще раз після наповнення, не слід смажити їх до того ступеню готовності, коли вони стають коричневими.
- Приготувати шпинат для начинки. Шпинат помити, обсушити, порвати або подрібнити ножем. Зубчики часнику очистити і продавити через прес. Розігріти в сковороді олію і половину вершкового масла. Трохи обсмажити часник, потім додати шпинат, дрібку солі і тертий мускатний горіх. Постійно помішуючи, смажити шпинат з приправами 2-3 хвилини, потім остудити.
- У окремому посуді змішати разом сир, сир маскарпоне, панірувальні сухарі і натертий твердий сир. До сирно-сирної суміші додати смажений шпинат. Все змішати в однорідну масу.
- Викласти на млинці сирно-шпинатну начинку і згорнути у трубочки.
- Перед подачею до столу млинцеві трубочки зі шпинатом злегка підрум'янити на сковороді з вершковим маслом. Сир в начинці трохи розплавиться і смак вийде несказанно ніжним.
Варіаціі на тему:
- Якщо бажаєте, можна взяти часнику для начинки більше, ніж це вказано в рецепті. Млинцеві трубочки добрі зі сметаною, сиром, свіжим листовим салатом.
- Якщо млинцеві трубочки порізати шматками по 3-4 см, укласти у форму, посипати сиром і підігріти в духовці - вийде чудова закуска і для святкового столу.
Вам знадобиться :
Для тіста на млинці
125 г борошна
3 яйця
20 г вершкового масла
250 мл молока
сіль на кінчику ножа
цукор на кінчику ножа
Для начинки
500 г свіжого або 300 г замороженого шпинату
1 столова ложка рослинної олії
50 г вершкового масла
2 зубчики часнику
щіпка тертого мускатного горіху
250 г знежиреного сиру
125 г сиру маскарпоне
2 столових ложки панірувальних сухарів
60 г твердого сиру, наприклад пармезану
сіль, мелений чорний перець
6 порцій
Для тіста на млинці
125 г борошна
3 яйця
20 г вершкового масла
250 мл молока
сіль на кінчику ножа
цукор на кінчику ножа
Для начинки
500 г свіжого або 300 г замороженого шпинату
1 столова ложка рослинної олії
50 г вершкового масла
2 зубчики часнику
щіпка тертого мускатного горіху
250 г знежиреного сиру
125 г сиру маскарпоне
2 столових ложки панірувальних сухарів
60 г твердого сиру, наприклад пармезану
сіль, мелений чорний перець
6 порцій