Делікатесний паштет з курячої печінки

Спосіб приготування:

  1. Курячу печінку помити під проточною водою і ножем очистити від плівок та жиру. Потім покласти в миску, залити холодним молоком і залишити приблизно на 2 години. Молоко робить печінку більш ніжною. Якщо часу обмаль, можна готувати і без замочування в молоці.
  2. Яйца почистити і порубати, яблука почистити і нарізати часточками. Цибулю з часником почистити і дрібно порубати, очищену моркву дрібно нарізати або натерти на крупній тертці. Розігріти в сковороді 1 столову ложку рослинної олії і 50 г вершкового масла. Цибулю, часник і моркву обсмажити до світло-коричневого кольору.
  3. Вийняти печінку з молока. Розігріти в сковороді рослинну олію з вершковим маслом і обсмажити печінку з обох боків. Слідкуйте, за тим, щоб не пережарити печінку - всередині вона повинна залишатися трохи червонуватою. Коли шматочки печінки обсмажилися до коричневого кольору з обох боків, викласти в сковорідку смажені цибулю та моркву, додати часточки яблук і влити півсклянки води. Накрити сковорідку кришкою і протушкувати 10-15 хвилин.
  4. Перекласти печінку у широкий посуд, додати рубані яйця, влити коньяк або бренді та перемолоти все в однорідну, легку масу. Для кращого смаку можна додати дрібно розтерті листочки шавлії. Посолити, поперчити з перцевого млинку і перемішати.
  5. Розкласти паштет по мисочках і полити розтопленим маслом, щоб він не підсихав. Коли паштет охолоне, поставити його в холодильник настоюватися, поки не застигне повністю. Краще його подавати наступного дня.

Террін з печінковим паштетом:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів С. М'ясо нарізати тонкими смужками і викласти у форму на зразок кошику. Наповнити готовим паштетом. Якщо посуд з кришкою - накрити, якщо кришки немає - накрити фольгою. Поставити в духовку запікатися на 15-20 хвилин.
  2. Подавати як гарячу страву або холодною - з грінками або тостами.
Вам знадобиться :
1 кг свіжої курячої печінки
2 невеликих цибулини
3-4 зубчики часнику
1 морква
100 г масла
4 столові ложки рослинної олії
2 зварених круто яйця
2 великих кисло-солодких яблука
50 мл коньяку або бренді
стакан молока
мелений чорний перець
крупна сіль
А також для терріну:
200 г копченої свинячої грудинки
12 порцій