Суп-пюре з кабачків з лимоном

Суп-пюре з кабачків з лимоном
Суп-пюре з кабачків з лимоном

Спосіб приготування:

  1. Відрізати зелене листя порею. З білої частини стебла відокремити верхні листки і змити пісок. Дрібно нарізати.
  2. Картоплю почистити і нарізати.
  3. Якщо шкірка у кабачків тверда - почистити їх. Розрізати кабачки навпіл і видалити насіння. М'якоть нарізати досить великими кубиками.
  4. Розігріти у сковороді олію і обсмажувати порей 2-3 хвилини.
  5. Покласти в каструлю кабачки та картоплю.
  6. Влити бульйон.
  7. Додати смажену цибулю-порей.
  8. Покласти лавровий лист. Варити все на невеликому вогні, поки картопля не стане м'якою.
  9. Влити в каструлю вершки.
  10. Вийняти лавровий лист, змішати все у блендері в однорідну масу.
  11. Додати лимонний сік, дрібку тертого мускатного горіха і під кінець готування - сіль за смаком.
  12. Подавати можна як гарячим, так і охолодженим.
Вам знадобиться :
1 стебло цибулі-порею (біла частина)
4 невеликих кабачка
1 велика або 2 середнього розміру картоплини
0,5 лимону
1 л бульйону
100 мл вершків
1 лавровий листок
рослинна олія для смаження
щіпка тертого мускатного
горіха сіль
4-6 порцій