Яскравий морквяно-апельсиновий суп

Яскравий морквяно-апельсиновий суп
Яскравий морквяно-апельсиновий суп

Спосіб приготування:

  1. Моркову почистити, помити і порубати кружечками.
  2. Зубчикі часнику почистити і нарізати пластинками.
  3. Перець-чилі розрізати вздовж навпіл, вийняти насіння і нарізати м'якоть невеликими шматочками.
  4. Імбірний корінь почистити і натерти на середній тертці.
  5. Апельсіни помити, розрізати навпіл. З одного апельсина обережно зняти помаранчеву стружку, не зачіпаючи білий шар.
  6. Вичавіть з апельсинів сік. Сік вичавлювати з м'якоттю - вона теж піде в суп.
  7. Покладіть в каструлю моркву, часник, імбир, чилі та апельсинову цедру.
  8. Долийте бульйону - так, щоб він покривав моркву і варити, поки морква не стане м'якою.
  9. Перець та зелень покласти у чайне ситечко або марлевий кульочок і покласти в каструлю у якій вариться суп. Додати дрібку солі.
  10. Коли морква відвариться до м'якості, вийняти суміш приправ і остудити суп на холодній водяній бані. Остиглий суп змішати в блендері.
  11. Додати апельсинового соку - і ще раз блендувати.
  12. Влити в суп вершки, перемішати і підігріти до закипання. Спробувати і, якщо треба, трохи присолити.
  13. Подавати суп можна як гарячим, так і холодним, з креветками, смаженими скибочками бекону або збитими вершками.
Вам знадобиться :
1 кілограм моркви
5 апельсинів
1 цибулина
3 зубчики часнику
5 см сирого імбирного кореню
250 мл вершків
Приблизно 1 - 1, 5 літра бульйону (курячого, овочевого, яловичого)
1 сирий перчик чилі
0,5 чайної ложки перцевої суміші різних кольорів
невелика гілочка свіжого чебрецю, шавлії, розмарину - на ваш вибір
сіль
блендер
Для гарніру до супу:
на вибір - креветки, бекон або збиті вершки
6 порцій