Мачете - корисна екзотика

Мачете ... Найчастіше це слово асоціюється з романтикою джунглів, постаттю відважних мандрівників, які розчищають собі шлях у непрохідних джунглях. Сьогоднішня стаття присвячується способам щодо застосування цього незвичного інструменту в українських реаліях.
 
Багато хто може задатися питанням: яке саме місце може бути відведено у домашньому господарстві для такого неординарного інструменту як мачете? У наших широтах не ростуть ананаси і не вирощують цукрову тростину, та й про фах мачетеро у нас в країні мало хто чув. Проте, інструмент цей має універсальні можливості та широкий функціонал.
Отже, що являє собою мачете? Це ніж із довгим лезом (як правило понад 50 см), досить тонкий (2-3 мм завтовшки), з одностороннім заточуванням та злегка вигнутим клинком. Слід одразу зазначити, що мачете не є холодною зброєю.
Бразильська компанія Tramontina є одним з провідних виробників мачете. Пропоновані моделі мають різну довжину клинка: мачете з дерев'яним руків'ям 12, 14 та 18 дюймів, з пропіленовим 12, 14, 16 і 18 дюймів. Товщина леза 2 мм.


Окремо слід зазначити про марку сталі клинка. Для виготовлення твердих і пластичних клинків Tramontina обрала вуглецеву сталь SAE 1070 із вмістом вуглецю 0,7%, що забезпечує максимальну твердість і пластичність клинка.
Руків'я виконані з натурального дерева та пропілену, міцного синтетичного матеріалу, який надійно сидить в долоні і не вбирає запахи.
Мачете Tramontina можуть широко застосовуватися в лісі, на пікніку, в туристичному поході, на дачі і на рибалці. Цим інструментом дуже зручно рубати невелике гілля, прибирати капусту та кукурудзу, розчищати місце для риболовлі від очерету та комишу. Крім того, мачете стане прекрасним подарунком для тих, хто веде активний спосіб життя.

 

     


Більш детально ознайомитися із моделями мачете Tramontina можна тут.