Суші
Рис промити під холодною проточною водою і висипати в миску. Залити холодною водою і залишити на 20 хвилин. Потім воду злити і покласти рис в каструлю. Налити ~ 450 мл води і поставити варитися. Коли вода закипить, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і варити, поки рис не вбере всю воду. Можна варити рис в спеціальній рисоварці. Під час варіння стежити, щоб рис не підгорів!
Спосіб приготування:
- Рис промити під холодною проточною водою і висипати в миску. Залити холодною водою і залишити на 20 хвилин. Потім воду злити і покласти рис в каструлю. Налити ~ 450 мл води і поставити варитися. Коли вода закипить, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і варити, поки рис не вбере всю воду. Можна варити рис в спеціальній рисоварці. Під час варіння стежити, щоб рис не підгорів!
- Зварений рис остудити до кімнатної температури. Змішати в мисочці рисовий оцет, цукор і сіль.
- Додати цю суміш в рис.
- Для начинки: лосося нарізати тонкими смужками. Авокадо і огірок почистити і нарізати тонкими скибочками.
- Лист норі покласти на бамбуковий килимок блискучою стороною вниз. Килимок бажано перед тим укрити харчовою плівкою, тоді буде легше згортати.
- Змочити пальці водою.
- Рівномірно викласти рис на норі шаром 0,5 см. Приблизно 2 см з верхнього краю листа залишити вільними від рису.
- На нижню частину листа викласти начинку, яку захочете - лосось, авокадо або скибочки огірка.
- Починайте згортати суші. Руки повинні бути сухими. Великими пальцями піднімайте бамбуковий килимок і, притримуючи начинку вказівними пальцями, звертайте у напрямку від себе, намагаючись загорнути найближчий край норі за місце наповнення начинкою.
- За допомогою бамбукового килимка і вказівних пальців вирівняйте поверхню суші, надаючи прямокутної форми. Якщо ви хочете зробити круглі роли, не тисніть вказівним пальцем.
- Дуже гострим ножем треба відрізати кінчики від отриманої ковбаски і розрізати її на 6 або 8 однакових частин.
- Викласти суші на тарілочку, подати до них натуральний соєвий соус і маринований імбир.
Вам знадобиться :
250 г рису для суші
450 мл води
3 столових ложки рисового оцту
2 чайних ложки цукру
1/2 чайної ложки солі
10 листів норі
паста васабі
маринований імбир
соєвий соус
Для начинки:
свіжий лосось
1/2 авокадо
1/4 свіжого огірка
бамбуковий килимок для згортання ролів
Для сервірування: дерев'яні палички 30-40 штук
250 г рису для суші
450 мл води
3 столових ложки рисового оцту
2 чайних ложки цукру
1/2 чайної ложки солі
10 листів норі
паста васабі
маринований імбир
соєвий соус
Для начинки:
свіжий лосось
1/2 авокадо
1/4 свіжого огірка
бамбуковий килимок для згортання ролів
Для сервірування: дерев'яні палички 30-40 штук