Курка з овочами і рисом "GALINHADA"

Курка з овочами і рисом "GALINHADA"
Цибулю з часником очистити і дрібно порубати ножем. Паприку, помідори і петрушку помити. Помідори бланшувати в киплячій воді, зняти шкірку і нарізати маленькими шматочками.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю з часником очистити і дрібно порубати ножем. Паприку, помідори і петрушку помити. Помідори бланшувати в киплячій воді, зняти шкірку і нарізати маленькими шматочками.
  2. Папріку очистити від насіння і дрібно нарізати.
  3. Курку помити, обсушити паперовим рушником і гострим ножем або кухонними ножицями розрізати на шматки.
  4. Шматки курки покласти в широку миску. Залити м'ясо соком, вичавленим з лайму, кинути пару щіпок солі і втерти в шматки курки. Залишити маринуватися 15 хвилин.
  5. Розігріти в сковороді олію і обсмажувати курку до появи красивого золотистого кольору.
  6. До обсмаженої курятині додати цибулю, часник і покласти лаврові листочки.
  7. Додати помідори, паприку, рис і дрібку солі. Перемішати.
  8. Влити гарячу воду і зменшити вогонь. Накрити сковорідку кришкою і готувати приблизно 40 хвилин, до готовності курки, рис повинен стати м'яким, а вся вода - випаруватися. Під час тушкування, перемішуйте, щоб рис тушкувався рівномірно. Якщо рис під час тушкування увібрав всю рідину, але ще не готовий, - долийте ще трохи гарячої води!
  9. Посипати петрушкою - і відразу ж подавати до столу.

6-8 порцій. Час приготування 25 хвилин. Час на плиті 50 хвилин.

Вам знадобиться :
1 ціла курка (~ 1,5 кг)
1 невелика цибулина
3 зубчики часнику
2 лаврових листки
3 помідори
1 червона паприка
1 помаранчева або жовта паприка
1 склянка (250 г) рису
сік 1/2 лайму
4 столові ложки рослинної олії
2 склянки (480 мл) гарячої води
1 пучок свіжої зелені - петрушки
сіль