Грибний суп з копченим м'ясом і маринованими огірочками
Спосіб приготування:
1.Гриби відварити, щоб позбутися зайвої солі. Потім злити, промити під холодною водою, відкинути на друшляк і дрібно нарізати.
2.Підготувати овочі. Моркву почистити і нарізати кружечками, картоплю почистити і нарізати кубиками однакової величини. Часник і цибулю почистити і дрібно посікти.
3.Свинину нарізати невеликими смужками.
4.Нагріти каструлю, в якій буде варитися суп, і у невеликій кількості рослинної олії обсмажити нарізане м'ясо. Коли м'ясо обсмажиться, додати моркву, цибулю та часник. Продовжувати смажити до прозорості цибулі та часнику.
5.До обсмаженого м'яса з овочами влити~ 2 літри води. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити ще 10 хвилин.
6.Покласти в каструлю картоплю, гриби, перець, лавровий лист і варити ще ~ 15 хвилин, до м'якості картоплі та моркви. За необхідністю підлити води, присолити, закип'ятити та залишити «відпочивати». Суп повинен вийти досить густим.
7.Поки суп «відпочиває», нарізати огірки невеликими кубиками.
8.Подавати суп, виклавши у кожну тарілку по ложці огірків, сметани та посипати за смаком свіжою зеленню.
9.Варіаціі на тему:
10.Замість солоних грибів можна взяти:
11.сушені, заздалегідь вимочені гриби
12.свіжі гриби
13.розморожені гриби
14.Вегетаріанці можуть готувати суп без м'яса, додавши ячної або перлової крупи – тоді він вийде наваристим та ситним
0,7-1 л солоних лісових грибів
300-400 г копченої свинини
1 цибулина
2 зубчики часнику
6 картоплин
1 велика або 2 невеликих морквини
2-3 лаврових листки
сіль, чорний перець - за смаком
2-3 маринованих огірка
рубаний кріп
петрушка
сметана для подачі до столу
8 порцій