Суп з бичачого хвоста "по-дундурськи"

Суп з бичачого хвоста "по-дундурськи"

Спосіб приготування:

  1. Коли купуєте бичачий хвіст, можна попросити відразу порубати його шматками, але можна зробити це і вдома, власними силами, за допомогою важкого гострого ножа. Шматки хвоста помити й обсушити.
  2. Розігріти в сковороді олію і обсмажити шматки хвоста з усіх боків до світло-коричневого кольору. Смажити приблизно 5-10 хвилин.
  3. Обсмажені шматки хвоста покласти у велику каструлю і залити водою, поставити на вогонь. Коли вода закипить і з'явиться піна, піну зняти. Варити бульйон на повільному вогні, додавши частину кореню селери і цілі гілочки петрушки.
  4. Через півтори години додати в суп цілу очищену цибулину - і продовжувати варити.
  5. Моркву та картоплю почистити і помити. Стебла селери нарізати приблизно по 1 см, моркву - кружальцями, картоплю - кубиками. Приблизно через 1 годину висипати у бульйон нарізану моркву, додати духмяний перець, лавровий лист - і продовжувати варити.
  6. Додати нарізану китайську капусту, картоплю і стебла селери, посолити за смаком. Варити, поки овочі не стануть м'якими.
  7. Вийняти з супу кістки і остудити їх. З остиглих кісток зняти м'ясо і покласти його назад у каструлю.
  8. Подавати суп зі свіжою порубаною зеленню.
  9. Коли смажите м'ясо, можна влити у сковороду склянку червоного вина або портвейну.
  10. По завершенню готування супу можна додати 2 столові ложки томатної пасти.
  11. Суп можна варити і без картоплі, замінивши його овочами та рисом.
  12. Особливий смак супу додасть доданий під час готування порошок паприки.
  13. Якщо ви надаєте перевагу більш густим супам, можна додати трохи борошна.
Вам знадобиться :
1 сирий бичачий хвіст
1 кг картоплі середньої величини
2 великих або 4 невеликих морквини
1 велика цибулина
частина кореню селери
2 стебла селери
половина качану китайської капусти
2 лаврових листки
рослинна олія для смаження
свіжа петрушка
духмяний перець
сіль
8 порцій