Класичний бефстроганов
Мясо помити і обсушити паперовим рушником. Гострим ножем нарізати м'ясо поперек волокон скибочками завтовшки 1,5 см і потім - смужками по 3-4 см.
Спосіб приготування:
- Мясо помити і обсушити паперовим рушником. Гострим ножем нарізати м'ясо поперек волокон скибочками завтовшки 1,5 см і потім - смужками по 3-4 см.
- Цибулю почистити і тонко нашаткувати.
- Гриби нарізати скибочками.
- Розігріти в сковороді олію і обсмажити м'ясо. Під час смаження м'ясо поперчити і трохи присолити. Обсмажене до коричневого кольору м'ясо перекласти із сковороди у окремий посуд.
- Обсмажити цибулю до злегка золотистого кольору.
- Обсмажену цибулю також перекласти у окремий посуд і обсмажити на сковороді гриби.
- Готові гриби, цибулю та м'ясо перекласти в каструлю, в якій буде готуватися блюдо.
- Залити все окропом так, щоб вода покривала м'ясо. Накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати, поки м'ясо не стане м'яким.
- Змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Перемішати.
- Спробувати і, якщо треба, досолити або додати меленого чорного перцю.
- Подавати з вареною гречкою або вареною картоплею і маринованими огірочками.
Вам знадобиться :
600 г м'якоті яловичини
2 цибулини середнього розміру
1 столова ложка пшеничного борошна
рослинна олія для смаження
Сіль, мелений чорний перець
~ 100 г сметани
150 г печериць
Для гарніру: варена картопля або гречка, мариновані огірочки
4 порції
600 г м'якоті яловичини
2 цибулини середнього розміру
1 столова ложка пшеничного борошна
рослинна олія для смаження
Сіль, мелений чорний перець
~ 100 г сметани
150 г печериць
Для гарніру: варена картопля або гречка, мариновані огірочки
4 порції