Теляча голонка в соусі з білого вина з прянощами

Теляча голонка в соусі з білого вина з прянощами
Цибулю і зубчики часнику очистити і подрібнити. М'ясо обполоснути і обсушити паперовим рушником.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і зубчики часнику очистити і подрібнити. М'ясо обполоснути і обсушити паперовим рушником.
  2. Розігріти в сковороді 2 столові ложки рослинної олії, додати вершкове масло і обсмажувати м'ясо до появи світло-коричневого кольору з усіх боків.
  3. Окремо обсмажити цибулю до золотисто-коричневого кольору і додати її до м'яса. Продовжувати смажити ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  4. Влити вино і тримати на вогні ще 6-7 хвилин, поки не зникне запах алкоголю. Додати сіль, мелений чорний перець і долити бульйону або киплячої води.
  5. Накрити кришкою і продовжувати тушкувати на повільному вогні ще приблизно 1 годину. Стежити, щоб рідина не википала і м'ясо не пригоряло. За необхідності додавати бульйону або води.
  6. Лимон помити і дрібної теркою зняти цедру. Петрушку обполоснути і дрібно порубати. Зелень, цедру і часник перемішати.
  7. Коли м'ясо стане м'яким, додати до нього половину суміші приправ і потомити ще 5-10 хвилин.
  8. Потім м'ясо вийняти, а соус змішати у блендері.
  9. Перед подачею до столу м'ясо полити ароматним соусом і посипати сумішшю з петрушки та приправ.
Вам знадобиться :
2 цибулини
4 шматки телячого стегна з кісточкою
4 столові ложки рослинної олії
60 г вершкового масла
150 мл сухого білого вина
200-300 мл м'ясного бульйону або води
3 зубчики часнику
пучок свіжої петрушки
лимонна цедра
сіль, мелений чорний перець
4 порції