Зимовий вітамінний тріо-салат із селери, моркви та яблук

Спосіб приготування:

  1. Корінь селери, моркву та яблука почистити і помити. Цибулю почистити, помити. На великій тертці натерти селеру, моркву та яблука. Цибулю подрібнити.
  2. Посипати натерті овочі сіллю і перемішати. Якщо використовуєте миску з кришкою, можна накрити кришкою і потрясти миску, поки овочі не пустять сік.
  3. Додати сметани і ще раз все перемішати.
  4. Якщо яблука солодкі, можна додати трохи лимонного соку. Такий салат треба їсти одразу після приготування, тому що при зберіганні він буде віддавати сік.
  5. До салату з селери можна додати відварну картоплю, родзинки та горішки. Нову нотку смаку салату додасть дрібно нарізана груша.
  6. Шкірку кореню селери можна заморозити і потім використовувати як приправу до супів і тушкованих страв.
Вам знадобиться :
1 великий корінь селери
1 велике або 2 невеликих яблука
2-3 моркви
1 цибулина
3-4 столових ложки сметани
3-4 пір'їнки зеленої цибулі сіль
6 порцій