Суп з бичачого хвоста "по-дундурськи"
Спосіб приготування:
- Коли купуєте бичачий хвіст, можна попросити відразу порубати його шматками, але можна зробити це і вдома, власними силами, за допомогою важкого гострого ножа. Шматки хвоста помити й обсушити.
- Розігріти в сковороді олію і обсмажити шматки хвоста з усіх боків до світло-коричневого кольору. Смажити приблизно 5-10 хвилин.
- Обсмажені шматки хвоста покласти у велику каструлю і залити водою, поставити на вогонь. Коли вода закипить і з'явиться піна, піну зняти. Варити бульйон на повільному вогні, додавши частину кореню селери і цілі гілочки петрушки.
- Через півтори години додати в суп цілу очищену цибулину - і продовжувати варити.
- Моркву та картоплю почистити і помити. Стебла селери нарізати приблизно по 1 см, моркву - кружальцями, картоплю - кубиками. Приблизно через 1 годину висипати у бульйон нарізану моркву, додати духмяний перець, лавровий лист - і продовжувати варити.
- Додати нарізану китайську капусту, картоплю і стебла селери, посолити за смаком. Варити, поки овочі не стануть м'якими.
- Вийняти з супу кістки і остудити їх. З остиглих кісток зняти м'ясо і покласти його назад у каструлю.
- Подавати суп зі свіжою порубаною зеленню.
- Коли смажите м'ясо, можна влити у сковороду склянку червоного вина або портвейну.
- По завершенню готування супу можна додати 2 столові ложки томатної пасти.
- Суп можна варити і без картоплі, замінивши його овочами та рисом.
- Особливий смак супу додасть доданий під час готування порошок паприки.
- Якщо ви надаєте перевагу більш густим супам, можна додати трохи борошна.
Вам знадобиться :
1 сирий бичачий хвіст
1 кг картоплі середньої величини
2 великих або 4 невеликих морквини
1 велика цибулина
частина кореню селери
2 стебла селери
половина качану китайської капусти
2 лаврових листки
рослинна олія для смаження
свіжа петрушка
духмяний перець
сіль
8 порцій
1 сирий бичачий хвіст
1 кг картоплі середньої величини
2 великих або 4 невеликих морквини
1 велика цибулина
частина кореню селери
2 стебла селери
половина качану китайської капусти
2 лаврових листки
рослинна олія для смаження
свіжа петрушка
духмяний перець
сіль
8 порцій