Зефірний торт з чорницею
Для бісквіту яйця збити з цукром до отримання пухкої кремової маси. Поступово просіяти борошно і на малих обертах замісити однорідне тісто. Застелити дно форми пергаментним папером, так легше буде потім виймати бісквіт з форми. Борти форми змастити маслом. Вилити тісто у форму і випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 град. C духовці. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Бажано не відкривати духовку без нагальної потреби, щоб запобігти осіданню бісквіту. Готовий бісквіт охолодити, не виймаючи з форми.
Спосіб приготування:
- Для бісквіту яйця збити з цукром до отримання пухкої кремової маси. Поступово просіяти борошно і на малих обертах замісити однорідне тісто. Застелити дно форми пергаментним папером, так легше буде потім виймати бісквіт з форми. Борти форми змастити маслом. Вилити тісто у форму і випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 ° C духовці. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Бажано не відкривати духовку без нагальної потреби, щоб запобігти осіданню бісквіту. Готовий бісквіт охолодити, не виймаючи з форми.
- Остиглий бісквіт вийняти з форми і розрізати навпоперек, щоби утворилися два коржі.
- Третину ягід збити в блендері з 2 столовими ложками цукру. Нижній корж щедро змастити ягідним пюре і залишити на деякий час, щоб корж міг просякнути, поки готується крем.
- Зефір для крему необхідно нарізати дрібними шматочками.
- Збити рікоту з цукровою пудрою, цедрою, лимонним соком і ванільним цукром або есенцією. Додати згущувач.
- До отриманої маси додати і рівномірно перемішати шматочки зефіру. Крем вийде більш пухким, якщо спочатку збити вершки зі згущувачем, потім додати рікоту, а далі все робити так само.
- Компонуємо торт. На нижній, змащений ягідним пюре корж викласти приблизно третину крему.
- Покласти другий корж на цей шар крему та міцно притиснути.
- Обмастити торт кремом.
- Прикрасити рештою ягід і залишити на 1 годину в холодильнику, щоб настоявся.
Вам знадобиться :
5 яєць
7 столових ложок цукру (5 + 2 для пюре)
5 столових ложок борошна
Дрібка тертого мускатного горіха
Для крему:
500 г сиру Рікота або 250 г сиру Рікота і 250 мл вершків
4 шт. ванільного зефіру
2 столові ложки цукрової пудри
Сік і цедра 1/2 лимона
1 столова ложка ванільного цукру або трохи ванільної есенції
1 пакетик згущувачу
Для прикраси та пюре:
0.5 л ягід (з них 1/3 - для пюре)
Форма для торта: 8-12 порцій
5 яєць
7 столових ложок цукру (5 + 2 для пюре)
5 столових ложок борошна
Дрібка тертого мускатного горіха
Для крему:
500 г сиру Рікота або 250 г сиру Рікота і 250 мл вершків
4 шт. ванільного зефіру
2 столові ложки цукрової пудри
Сік і цедра 1/2 лимона
1 столова ложка ванільного цукру або трохи ванільної есенції
1 пакетик згущувачу
Для прикраси та пюре:
0.5 л ягід (з них 1/3 - для пюре)
Форма для торта: 8-12 порцій