Креветки, тушковані в кокосовому молоці "MOQUECA DE CAMARAO"
Спосіб приготування:
- Якщо креветки не очищені, почистити, знявши панцири.
- Часник подрібнити. Корінь імбиру почистити і настругати.
- Перець - чилі та зелень дрібно порубати.
- Додати до креветок порубану зелень з прянощами, залити соком лайму, все перемішати.
- Посуд з креветками накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник - маринуватися.
- Помідори нарізати кільцями.
- З паприки вийняти насіння, нарізати перці скибочками.
- Викласти в каструлю або глибоку сковорідку третину помідорів та паприки, пересипаючи овочі сіллю.
- Поверх овочів викласти половину приготовлених креветок. Скропити половиною оливкової олії.
- Викласти ще третину овочів, додати сіль і викласти другу половину креветок.
- Решту овочів викласти верхнім шаром, посолити, додати подрібнений часник, кокосове молоко і оливкову олію. Накрити каструлю кришкою і тушкувати на повільному вогні, поки креветки не протушкуються (приблизно 15 хвилин).
- Подавати, посипавши рубаною петрушкою.
- 6 порцій
- Час приготування - 45 хвилин 1
- До цієї страви можна подати хліб або рис, але креветки добрі й без гарніру.
Вам знадобиться :
1 кг креветок середнього розміру
сік з 2 лаймів
2 зубчики часнику
шматочок (3 см) свіжого кореню імбиру
3 твердих помідори, нарізаних скибочками, без насіння
1 нарізана скибочками червона паприка
1 нарізана скибочками зелена паприка
200 мл кокосового молока
50 мл оливкової олії
пучок петрушки
1 перчик-чилі
1 кг креветок середнього розміру
сік з 2 лаймів
2 зубчики часнику
шматочок (3 см) свіжого кореню імбиру
3 твердих помідори, нарізаних скибочками, без насіння
1 нарізана скибочками червона паприка
1 нарізана скибочками зелена паприка
200 мл кокосового молока
50 мл оливкової олії
пучок петрушки
1 перчик-чилі