Суп-пюре з кабачків з лимоном
Суп-пюре з кабачків з лимоном
Спосіб приготування:
- Відрізати зелене листя порею. З білої частини стебла відокремити верхні листки і змити пісок. Дрібно нарізати.
- Картоплю почистити і нарізати.
- Якщо шкірка у кабачків тверда - почистити їх. Розрізати кабачки навпіл і видалити насіння. М'якоть нарізати досить великими кубиками.
- Розігріти у сковороді олію і обсмажувати порей 2-3 хвилини.
- Покласти в каструлю кабачки та картоплю.
- Влити бульйон.
- Додати смажену цибулю-порей.
- Покласти лавровий лист. Варити все на невеликому вогні, поки картопля не стане м'якою.
- Влити в каструлю вершки.
- Вийняти лавровий лист, змішати все у блендері в однорідну масу.
- Додати лимонний сік, дрібку тертого мускатного горіха і під кінець готування - сіль за смаком.
- Подавати можна як гарячим, так і охолодженим.
Вам знадобиться :
1 стебло цибулі-порею (біла частина)
4 невеликих кабачка
1 велика або 2 середнього розміру картоплини
0,5 лимону
1 л бульйону
100 мл вершків
1 лавровий листок
рослинна олія для смаження
щіпка тертого мускатного
горіха сіль
4-6 порцій
1 стебло цибулі-порею (біла частина)
4 невеликих кабачка
1 велика або 2 середнього розміру картоплини
0,5 лимону
1 л бульйону
100 мл вершків
1 лавровий листок
рослинна олія для смаження
щіпка тертого мускатного
горіха сіль
4-6 порцій