Гострий суп-пюре з картоплі та моркви
Спосіб приготування:
- Картоплю та моркву помити і почистити. Картоплю порізати кубиками, моркву -кружечками.
- Цибулю, зубчики часнику та корінь імбиру почистити і дрібно нарізати. Шматочок перцю чилі теж подрібнити.
- Розігріти на сковороді олію і обсмажити цибулю, часник, перець-чилі та імбир.
- Коли цибуля обсмажиться до прозорості, викласти у прянощи картоплю, моркву та карі. Злегка обсмажити, постійно помішуючи.
- Влити вино, довести все разом до кипіння і продовжувати варити ~ 5 хвилин, поки не випарується винний аромат.
- Додати воду або овочевий бульйон, соєвий соус та мед. Накрити сковорідку або каструлю кришкою і варити картоплю з морквою до м'якості.
- Коли овочі стануть м'якими, перемолоти у блендері. Спробуйте - можливо, треба ще посолити чи поперчити, або додати карі. Суп на смак повинен бути гостро-солодким. Якщо хочете надати екзотики, перед подачею додайте у суп-пюре кокосового молока і ще раз все підігрійте.
- Для приготування супу-пюре можна використовувати й інші овочі: цибулю-порей, корінь пастернаку, селери.
Вам знадобиться :
0,5 кг картоплі
0,5 кг моркви
1 цибулина
2 зубчики часнику
3 см свіжого кореня імбиру
1-2 см перчика чилі
1 столова ложка порошку карі
3 столові ложки світлого соєвого соусу
100 мл білого вина
400 мл овочевого бульйону
сіль, мелений перець
½ банки, або 100 мл кокосового молока (за бажанням)
8 порцій
0,5 кг картоплі
0,5 кг моркви
1 цибулина
2 зубчики часнику
3 см свіжого кореня імбиру
1-2 см перчика чилі
1 столова ложка порошку карі
3 столові ложки світлого соєвого соусу
100 мл білого вина
400 мл овочевого бульйону
сіль, мелений перець
½ банки, або 100 мл кокосового молока (за бажанням)
8 порцій