Строкатий салат з кус-кусу та апельсинів
Спосіб приготування:
- Кус-кус засипати в миску. Родзинки промити і додати у миску з кус кусом.
- Розігріти в каструльці сік. Коли сік нагріється до температури закипання, залити ним кус-кус, накрити кришкою і залишити приблизно на 10 хвилин.
- Паприку помити, почистити від насіння і нарізати маленькими кубиками.
- Цибулину почистити і дрібно порубати.
- Зняти шкірку з апельсину, розібрати його на часточки, почистити від плівок і нарізати маленькими шматочками.
- Петрушку помити, обсушити і дрібно порубати.
- У широку миску висипати замочений кус-кус. Якщо він злипнувся, можна розпушити його виделкою. Додати інші інгредієнти.
- Приготувати соус-заправку. Вичавити сік з апельсину та лимону. Додати масло і мед.
- Все змішати у однорідний соус і готової заправкою залити салат. Злегка перемішати і подавати до столу.
- Такий салат дуже добрий у якості десерту - додайте більше родзинок, горіхів і меду, а овочі залиште для основної страви.
- Радимо спробувати ще ось такий варіант салату: додайте до кус-кусу тунця у власному соку, 1 нарізаний скибочками авокадо і дрібно нарізану червону цибулю. У такому випадку заливати кус-кус для замочування краще не яблучним соком, а окропом.
Вам знадобиться :
250 мл яблучного соку
175 г кус-кусу
1 невелика червона паприка
трохи зелені петрушки
25 г родзинок
1 великий апельсин
1 червона цибулина
25 г подрібнених лісових горіхів для заправки
сік 1 апельсину
сік 1 лимону
2 столові ложки оливкової олії extra virgin або якої-небудь горіхової олії
1 чайна ложка меду
6 порцій
250 мл яблучного соку
175 г кус-кусу
1 невелика червона паприка
трохи зелені петрушки
25 г родзинок
1 великий апельсин
1 червона цибулина
25 г подрібнених лісових горіхів для заправки
сік 1 апельсину
сік 1 лимону
2 столові ложки оливкової олії extra virgin або якої-небудь горіхової олії
1 чайна ложка меду
6 порцій