Суп-пюре з буряка та паприки
Спосіб приготування:
- Паприку помити, розрізати навпіл і вийняти насіння. Розрізати кожну паприку на 3-4 частини.
- Буряк почистити, помити, нарізати кубиками.
- Цибулю почистити і нарізати.
- Розігріти у сковороді оливкову олію та обсмажувати цибулю, потім додати паприку. Смажити все приблизно 4 хвилини. Додати буряк. Якщо треба - долити ще трохи олії. Додати дрібку солі, перець. Все перемішати і ще трохи посмажити.
- Влити до вмісту сковороди бульйон. Накрити кришкою і зменшити вогонь. Готувати приблизно 1 годину, щоб буряк став м'яким.
- Додати лимонний сік.
- Зняти суп з вогню і змішати у блендері. Посолити і поперчити за смаком. Спробувати. Можна додати ще яку-небудь приправу за смаком.
- Розлити суп по тарілках і подавати, виклавши в кожну по 1-2 столові ложки сиру Фета та по скибочці лимону.
Вам знадобиться :
1 велика цибулина
3 червоні паприки
3 буряка середнього розміру
1 столова ложка оливкової олії
1 л овочевого бульйону
сіль, мелений чорний перець
2 столові ложки лимонного соку
сир Фета і скибочки лимону для подачі на стіл
6-8 порцій
1 велика цибулина
3 червоні паприки
3 буряка середнього розміру
1 столова ложка оливкової олії
1 л овочевого бульйону
сіль, мелений чорний перець
2 столові ложки лимонного соку
сир Фета і скибочки лимону для подачі на стіл
6-8 порцій