Картопляні "хлібці" із сирною начинкою
Почистити картоплю, розрізати кожну картоплину навпіл і варити до м'якості. Розім'яти товкачиком до однорідної маси без грудочок. Пропускати через м'ясорубку картоплю небажано - від цього вона втрачає свою структуру.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, розрізати кожну картоплину навпіл і варити до м'якості. Розім'яти товкачиком до однорідної маси без грудочок. Пропускати через м'ясорубку картоплю небажано - від цього вона втрачає свою структуру.
- Отриману масу остудити, додати 1 столову ложку борошна і одне яйце. Все перемішати. Почати розігрівати духовку до 200 C. Поки духовка розігрівається, готуємо сирну начинку. Перемолоти сир в однорідну масу - або продавити через сито. Вмішати в сирну масу кмин, сіль, яйце і борошно.
- Картопляну масу розділити на шість рівних частин і сформувати хлібці на змащеному жиром деку. Форму можна придати таку, яка більше подобається, наприклад, прямокутних «коржиків». Якщо маса прилипає до рук, їх треба змочувати водою.
- Посередині кожного хлібця зробити поглиблення і викласти туди сирну масу. Краї обмазати розбовтаним яйцем.
- Поставити деко в розігріту духовку і пекти 15-20 хвилин при температурі 200 C. Хлібці будуть готовими, коли верхній шар покриється рум'яною плівкою.
- Ви порадуєте своїх домашніх гарячими картопляними хлібцями, якщо подасте їх зі сметаною. Якщо не з'їсте все, можете спокійно залишити їх назавтра.
Варіаціі на тему:
- Спробуйте якось замість сирної маси взяти обсмажене з цибулею копчене м'ясо.
- Сирну начинку можна зробити і солодкою, якщо замість солі і кмину додати в масу родзинки, шматочки яблука, корицю і ванільний цукор.
- Ця страва ідеально підходить вегетаріанцям. І діти їдять її із задоволенням.
Вам знадобиться :
6 великих картоплин
1 столова ложка борошна
1 яйце
Для начинки:
200 г сиру
1-2 чайних ложки кмину
сіль на кінчику ножа
1 столова ложка борошна
1 яйце
1 столова ложка вершкового масла
яйце для обмазки
сметана для подачі до столу
6 порцій
6 великих картоплин
1 столова ложка борошна
1 яйце
Для начинки:
200 г сиру
1-2 чайних ложки кмину
сіль на кінчику ножа
1 столова ложка борошна
1 яйце
1 столова ложка вершкового масла
яйце для обмазки
сметана для подачі до столу
6 порцій