Апельсиновий торт з білим шоколадом
Висипати цукор в миску і додати масло кімнатної температури. Розтерти до однорідної маси.
Спосіб приготування:
Бісквіт
- Висипати цукор в миску і додати масло кімнатної температури. Розтерти до однорідної маси. 3.Відділити жовтки від білків. Білки поставити на холод.
- Жовтки додати до розтертого з цукром масла та продовжувати збивати.
- Мілкою теркою зняти з апельсинів цедру і додати в тісто. Додати сік, вичавлений з одного апельсина.
- Все збити. Додати мигдальні пластівці, просіяне борошно і пекарський порошок. Все добре змішати дерев'яною ложкою. Розігріти духовку до 180 ° C.
- Яєчні білки збити в густу піну і вилити в тісто.
- Дно форми застелити папером для випічки і підняти краї. Краї змастити шматочком вершкового масла або невеликою кількістю рослинної олії. Вилити тісто у форму і випікати в розігрітій духовці ~ 30-35 хвилин. Не рекомендується під час випікання відкривати дверцята духовки. Поверхня бісквіту дуже скоро набуває світло-коричневого кольору - але це завдяки апельсиновій цедрі та соку.
- Готовність бісквіту можна перевірити гострою дерев'яною паличкою. Якщо тісто не пристає до палички,- бісквіт готовий. Готовий бісквіт остудити.
Крем
- Поламаний на шматочки шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (але не варити!). Вершки збити в густу піну. Додати розтоплений шоколад. Все змішати.
- Зібрати торт. Остиглий бісквіт вийняти з форми, зняти папір і гострим ножем розрізати впоперек навпіл на два коржа. Нижній корж змастити кремом і накрити другим коржем.
- Верх торта помастити кремом. Можна також обмазати торт і з усіх боків.
- Прикрасити тонкою апельсиновою цедрою і цукровими бусинками.
Варіаціі на тему:
- В бісквіт для торту можна додати подрібнені горіхи і золотисті родзинки.
- У якості прикраси добре підходять також апельсинові часточки і скибочки, спеціальні прикраси для торта або свіжі квіти і бруньки рослин.
Вам знадобиться :
Для бісквіту
175 г вершкового масла
175 г цукру
4 яйця
3 апельсини
100 г борошна
1 чайна ложка пекарського порошку
100 г мигдальних пластівців
Для крему
200 г білого шоколаду
200 мл вершків
кругла форма для торту діаметром 24 см
12 порцій
Для бісквіту
175 г вершкового масла
175 г цукру
4 яйця
3 апельсини
100 г борошна
1 чайна ложка пекарського порошку
100 г мигдальних пластівців
Для крему
200 г білого шоколаду
200 мл вершків
кругла форма для торту діаметром 24 см
12 порцій