Апельсиновий торт з білим шоколадом

Апельсиновий торт з білим шоколадом
Висипати цукор в миску і додати масло кімнатної температури. Розтерти до однорідної маси.

Спосіб приготування:

Бісквіт

  1. Висипати цукор в миску і додати масло кімнатної температури. Розтерти до однорідної маси. 3.Відділити жовтки від білків. Білки поставити на холод.
  2. Жовтки додати до розтертого з цукром масла та продовжувати збивати.
  3. Мілкою теркою зняти з апельсинів цедру і додати в тісто. Додати сік, вичавлений з одного апельсина.
  4. Все збити. Додати мигдальні пластівці, просіяне борошно і пекарський порошок. Все добре змішати дерев'яною ложкою. Розігріти духовку до 180 ° C.
  5. Яєчні білки збити в густу піну і вилити в тісто.
  6. Дно форми застелити папером для випічки і підняти краї. Краї змастити шматочком вершкового масла або невеликою кількістю рослинної олії. Вилити тісто у форму і випікати в розігрітій духовці ~ 30-35 хвилин. Не рекомендується під час випікання відкривати дверцята духовки. Поверхня бісквіту дуже скоро набуває світло-коричневого кольору - але це завдяки апельсиновій цедрі та соку.
  7. Готовність бісквіту можна перевірити гострою дерев'яною паличкою. Якщо тісто не пристає до палички,- бісквіт готовий. Готовий бісквіт остудити.

Крем

  1. Поламаний на шматочки шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (але не варити!). Вершки збити в густу піну. Додати розтоплений шоколад. Все змішати.
  2. Зібрати торт. Остиглий бісквіт вийняти з форми, зняти папір і гострим ножем розрізати впоперек навпіл на два коржа. Нижній корж змастити кремом і накрити другим коржем.
  3. Верх торта помастити кремом. Можна також обмазати торт і з усіх боків.
  4. Прикрасити тонкою апельсиновою цедрою і цукровими бусинками.

Варіаціі на тему:

  • В бісквіт для торту можна додати подрібнені горіхи і золотисті родзинки.
  • У якості прикраси добре підходять також апельсинові часточки і скибочки, спеціальні прикраси для торта або свіжі квіти і бруньки рослин.
Вам знадобиться :
Для бісквіту
175 г вершкового масла
175 г цукру
4 яйця
3 апельсини
100 г борошна
1 чайна ложка пекарського порошку
100 г мигдальних пластівців
Для крему
200 г білого шоколаду
200 мл вершків
кругла форма для торту діаметром 24 см
12 порцій